Christenfobie

Christenfobie

Terwijl de Katholieke Kerk een groot voorstander is van vrijheid van religie, zijn christenen zelf de meest vervolgde bevolkingsgroep ter wereld. Merkwaardigerwijs is daar in de media nauwelijks aandacht voor. Dat is vreemd als je bedenkt dat de media (terecht) wel royaal aandacht heeft voor antisemitisme, vervolgde moslims, rassendiscriminatie en homohaat. Om een of andere reden lijkt het wel alsof men selectief verontwaardigd is als het gaat om schending van de meest fundamentele mensenrechten. Er zijn vandaag de dag oneindig meer slachtoffers van christenvervolging dan ten tijde van keizer Nero. En dat zegt wat. Elke tien minuten van elke dag valt er een martelaar te betreuren. Eén op de tien christenen - dat zijn er dus zo’n 220.000 - loopt dagelijks gevaar!

Kennelijk denkt de Westerse pers er gewoon niet aan dat christenen massaal vervolgd worden. Wellicht komt dat omdat men gewend is dat christenen in het Westen een meerderheid vormen en zich om die reden niet kunnen indenken dat christenen aan extreem geweld onderhevig zijn. Maar in de meeste delen van de wereld vormen zij een bedreigde minderheid.  Wereldwijd worden christenen gemarteld en gedood en het Westen doet alsof het niet bestaat. Overigens niet alleen door moslimextremisten. In landen als Pakistan en China komt het gevaar van de Staat. In Irak vindt genocide plaats: van de anderhalf miljoen christenen die er nog waren in 2003 zijn er nu nog 220.000 over. In 2014 koloniseerde IS Noord-Irak en voerde etnische zuiveringen door. Hierover vernam je weinig in het nieuws, althans niet van het feit dat de slachtoffers veelal christenen waren, alleen maar omdàt het christenen waren.

De Westerse media negeren deze stille schreeuw om aandacht. Het gaat hier niet om politiek. Het is geen links of rechts issue, nee, het gaat om mensen die arm zijn, in de vuurlinie staan, die niet om politieke redenen gemarteld vermoord worden, maar omdat ze trouw willen blijven aan hun geloof. Genoeg! Genoeg! Waarom interesseert het jullie niet?! Waarom zijn jullie zo selectief in je verontwaardiging?!

Ondertussen waart er in Westerse wereld een ander spook rond. Kenden de Verenigde Staten  destijds het McCarthyisme dat de vrijheid bedreigde door alles wat naar communisme riekte verdacht te maken. Velen raakten door de beschuldigingen hun werk kwijt, zodat hun carrière werd verwoest, en sommigen werden zelfs gevangengezet. Momenteel heerst een nieuw McCarthyisme. De onderwerpen Maoïsme, Trozkisme en andere varianten van communisme zijn vervangen door identiteit, gender en huwelijksvarianten. Het is onbespreekbaar en wie zich ertegen verzet wordt onmiddellijk beschuldigd van hatespeech. Discussie is niet mogelijk als terstond de discriminatiekaart wordt getrokken. In het Westen zijn de christenen inmiddels ook een minderheidsgroep geworden. Zij is de enige minderheidsgroep die er zich niet op mag beroepen dat zij gediscrimineerd wordt. We kunnen stellen dat er naast islamfobie nu ook sprake is van christenfobie.

verschenen op Kn.nl